La importància de la metodologia TILC

Encara que a poc a poc anirem introduint-nos en la matèria de la nostra especialitat de tecnologia al 1r de l'ESO, m'agradaria fer una xicoteta introducció de la importància que té el tractament TILC dels continguts acadèmics per tal d'utilitzar la nostra llengua com una eina vehicular per les assignatures que deurem impartir.


A la nostra Comunitat a la qual conviuen dos idiomes de manera cooficial: el castellà i el valencià es fa imprescindible la utilització de la metodologia TILC (Tractament Integrat de Llengües i Continguts). Aquesta metodologia té com a objectiu l'aprenentatge d'una segona llengua (en aquest cas el valencià), no com a una assignatura únicament, si bé com a llengua vehicular d'una altra matèria específica.



Un dels principals avantatges de la metodologia TILC és que l'alumne es familiaritza amb la llengua d'una forma quotidiana i mitjançant l'ús d'aquesta dins l'aprenentatge d'una matèria específica. El docent és l'encarregat d'apropar la llengua a l'alumnat, sempre en el seu ús estàndard, encara que sense entrar en la normativa gramatical o ortogràfica que serà competència del docent de l'assignatura de llengua valenciana.



Per tant, la preparació del professorat és clau en l'èxit del mètode TILC, perquè si no hi és suficientment preparat, pot cometre erros en l'ús de la llengua i d'aquesta manera que afecte en l'aprenentatge correcte de l'alumnat. Tant de bo, els docents puguen estar preparats per utilitzar la nostra llengua com cal, ja que són els docents els qui faran realitat la introducció del mètode TILC en el futur



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Conclusions i desitjos

Aquest últim post és per acomiadar-me de tots vosaltres i desitjar que vos haja agradat molt. Per una banda, espere que gràcies als conting...